2010. 09. 06.

Munkarészek láthatósága csatolt projektekben

Előfordult már, hogy minden új munkarészben láthatóvá kellett tenni egy becsatolt projekteket? Amikor egy munkarészt létrehozol beállítható, hogy alapértelmezetten rejtett legyen. Ha ebbe a problémába ütközöl az ok az alábbi képen látható.
[?] Látható az összes nézetben
Létezik egy ismert kerülőút a probléma megoldására, mégpedig hogy hozz létre egy új munkarészt a "Látható az összes nézetben" opcióval. Majd az eredetiből helyezd az összes elemet az új munkarészbe. Ennek a veszélye, hogy esetleg ott is láthatóvá válnak az elemek, ahol eddig helyesen nem. A keletkezett többleteket pedig manuálisan kell kitakarítani magad után.

Csatolt projektek láthatósága külön-külön
Az újdonság a 2011-es verzióban, hogy dönthetsz másképp az alapértelmezett láthatóságot illetően. A Munkarészek párbeszédablakban megjelent egy új oszlop "Minden nézetben látható" fejléccel.


Csatolt projektek munkarészeinek láthatósága külön-külön
Munkarészek
A munkarészre vonatkozó beállításunk a befogadó projekt Láthatóság/Grafika ablakaiban köszön vissza a "Globális beállítások használata"-kor zárójelben kiírja az aktuális láthatósági állapotot. A korábbi változatokban megszokott felülbírálás lehetősége adott.

Minden beállítás testre szabható

A korábbi Revit változatokban a nem minden nézetben látható munkarészek használata majdhogynem tilos volt, mostanra szerencsére kezünkbe vehetjük az irányítást.
A korábbi változatokban is megvolt
Láthatóság
Ami alapból nem látható nem biztos, hogy időben kiderül. Főleg szakágak (külön irodák) együtt-dolgozásánál okozhat problémákat, de házon belül is félreértésekre adhat okot a nem látszó munkarészek használata. Szimpatikusabb megközelítés, hogy mindenki rejtse el magának amire nincs szüksége.

Munkarészek láthatóságvezérlése megosztott projektekben a Revit 2011 talán legfontosabb újítása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése