2010. 09. 23.

Családszerkesztési praktikák

Első körben kezdő felhasználóknak kezdtem írogatni, de a végeredmény talán rutinos revitistáknak is hasznos lehet.

Instant teszt
Hozz létre a családon belül két típust, melyekhez különböző paraméter értékeket állítasz be, így egy "Alkalmaz" után azonnal kibuknak a kényszerezési/méretezési hibák.

Következetes kényszerek
Illemszabály alkotóelem szerkesztéskor, hogy kényszereket csak a "Referencia szint"-i alaprajzba, az "Elöl" és "Bal" nézetekbe tegyél. A "Hátul", "Jobb" és "Vetített mennyezetháló" nézetek kihagyása a buliból nagyban megkönnyíti a mástól átvett vagy egy idő után újra szerkesztett családok kezelését.

Kényszerek
A vázlatok vonalait sokszor nem kell a Referencia vonalakhoz vagy síkokhoz kényszerezni, mert ezt magunktól is megteszik. Próbáld ki a vázlataiddal azok befejezése előtt. Minél több a kényszer a család annál könnyebben roppan össze váratlan paraméter együttállásokkor.

Referencia láncok
Elvi lehetőség van arra, hogy a létrehozott Formákat referenciaként használj a következő formához, de kerüld! Célszerűbb a legközelebbi referencia síkhoz kényszerezni őket.

[Ctrl] gomb
Ha szükséged van egy új referenciasíkra, keresd meg a legközelebbi párhuzamosat és a Ctrl lenyomással mozdítsd el. Ez a legegyszerűbb módja a másolásnak, és még a rajzterületről sem kell kimozdulni a kurzorral.

Méret állandósítás

Kényszerezned kell? Válaszd ki a kényszerezendő elemet és a megjelenő ideiglenes méreten add ki az állandósítás parancsot! Ha nem jó helyre kapaszkodik a kóta a kék fogópontjaival egyszerűen helyezd át a kívánt Referencia síkhoz.
Paraméter hozzáadás
Új Címkéket a kiválasztott méretekhez a Lehetőség sorról rendelj!

Egy modell
Ami ismétlődik csináld meg külön családba. A csoportok használata család szerkesztőben nem előnyös, az azonos elemek modellezéséhez a beágyazott családok ajánlottak.

Elnevezések

Használj olyan paraméter neveket, amiből később is rájössz mire való! Tedd abba a Paramétercsoportba amiben később is keresnéd. Ugyanez igaz a családon belüli típusok elnevezésekor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése