2010. 11. 21.

Autodesk Project Vasari - betekintő

Mi az a Vasari?
Valószínűleg nem igaz, hogy ez egy Revit LT verzió, de annyi bizonyos, hogy a Revit platform technológiáját használó pofon egyszerű tervezőeszköz. A koncepcióterveken kívül alapvető energetikai elemzéseket végezhetsz vele, összehasonlításokat tehetsz a koncepciók között, miközben megmarad a parametrikus tervezés minden előnye.
Miért pont Vasari?
Az Autodesk alfa és béta szoftverek mindig szellemes kódnevet kapnak. Műveltség hiányában megnéztem a Gugli-ban, és elszégyeltem magam, hogy Giorgio Vasari igencsak figyelemreméltó életpályájának csak töredékeiről hallottam eddig…

Telepítés
Két út van, az egyik, hogy letöltöd a 390 MB-os telepítőt, a másik, hogy Online futtatod a Spoon technológia segítségével.
Előbb nézz!
A szoftver indítása után feldog pár igen szanos videót az alapok áttekintéséhez, bonyolultabb lépésekhez pedig mejd igyekszem segytséget nyújtani.
Felület és alapok
A Vasari ugyanazt a készséges és egyszerű tömegmodellezési eszközökez tartalmazza, mint a "nagy" Revit-ek. A felhasználói felület is nagyon hasonló, csak éppen sötét színű, a háttér átmenetes, ami nem egy nagy újság, viszont projekt szerkesztés közben is látszanak a szintek és referenciasíkok 3D-ben!
A leginkább szembetűnő, hogy az családszerkesztő és projekt eszközök sokkal közelebb kerülnek egymáshoz a Revit-ekben megszokotthoz képest.
Alaphelyzetben kevés sablon áll rendelkezésre, de koncepciómodellezéshez bőven elegendő a tömegelem, az adaptív alkotóelem és a minta alapú függönyfalpanel. Ezek formátuma teljesen megegyezik a többi Revit-ével, így érdekes munkafolyamatok is kialakulhatnak.
Lehet belőle nyomtatni, de korlátozásokkal, nincsenek tervlapok. Beolvasható DWG, SAT, DXF, DGN SKP, exportálható DWG, SAT, DXF és DGN.
Szerintem
Aki "teljes" Revit-ben dolgozik megkapja ugyanezeket az eszközöket. Létjogosultsága a Rhino és SketchUp felhasználók szívének meghódításáben lehet, mert nem kell megküzdeniük számukra szükségtelen, a szoftvert ellustító, elnehezítő fukciókkal. 
Mivel a Vasari csak egy betekintő projekt nincs hozzá hivatalos terméktámogatás, még ne próbáld meg rá alapozni a tervezést…
Ha beválik egy nagyon egyszerű és szerethető eszköz lehet a kezünkben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése