2012. 06. 05.

Vége az idei Autodesk 360 Fórumnak

Nem titok, hogy nem szeretek konferenciákon "raboskodni". Nem csak mert lassan megy az idő, hanem vagy túl érdeklődő kollégákkal, vagy tökéletesen beüvegesedett tekintetekkel találkozom. A mai nap azonban több kellemes meglepetést hozott :)

Mielőtt a mostani ügyfeleink belecsaptak volna, kapásból leesett az állam, Király Zoli a Tiba Stúdióból megköszönte, hogy évekkel ezelőtt az előző munkahelyem kötelékében segítettem náluk implementálni a Revit-et, amiből úgy érzik azóta is profitálnak. Úrrá lett rajtam a büszkeség, és hogy ez a jövőben is meglegyen, örömmel állok hasonló feladatok elé!
Váci Greens - az éles munkafolyamat-tanuló projekt
A sorban következő Volkai János és Völgyesi Erzsi (TM Janeda) közös előadása volt és a technika ördögétől eltekintve rendben volt a mondókájuk. János a nálánál 10-20 évvel fiatalabb tervezőket megszégyenítően látja át a mérnököket szolgáló számítástechnika irányait. Hogy a modellezés és szimuláció alapú világ tényleg a sarkaiból fordítja ki a tervezést. A papírról CAD-re váltás csak a vonalak minőségére hatott, a térbeli-gépi tervezés viszont a bevett módszereket és folyamatokat szükségszerűen gyökerestől formálja át.
az emlegetett híres-hírhedt 3 nap vs. 3 ember projekt
Külön Köszönöm Erzsinek, hogy nem csak a jó dolgokat mondja el, bár egykét óra minikonzultációt majd nem árt beterveznünk... (Még nem bújta át az új verziót, ami olyan munkarengetegben nem is csoda.)

Sajnos pont a történet dandárján - ahogy ez az épületgépészeti témák esetében trendszerűen lenni szokott -  Farkas Pálba (Organica) a moderátor belefojtotta a szót, így is elvált a ××× a víztől*:

  • egy-egy szakágban lehet jobb szoftvert találni, de ha több szakágnak együtt kell teljesíteni...
  • bele kell tenni a munkát, különben a rendszer nem tud mit meghálálni...
  • csak annyit tud a rendszer, amennyit ez előtte ülő...

* ha a szerves vízkezelőkkel kapcsolatban ócska szóviccel akarok élni ...
A nap tanulságain felbuzdulva kitaláltam, hogy Revit-ben dolgozó, vagy dolgozni szándékozó tervezők jelentkezését várom minden szakágból egy kis eszmecserére és ismerkedésre! No, semmiképpen sem szeretnék beleokoskodni, inkább csak egymásra szabadítanám a feleket egy kávé vagy csatos-málna mellett.

Revitológiailag kevésbé fontos, de érdekes előadást tartott még:
Szabó Tamás János a Finta Stúdióból, de nem is értettem, hogy egy működő iroda miért 5 éve kifutott tervezőeszközökkel hadakozik a mai piaci verseny hevében.
A "bizonyos méret fölött nem érdemes modellezni" és hasonló kijelentések, főleg a magyarázatukkal együtt elnéző mosolyokat csaltak a szélesebb látókörű vendégek arcára :P Ez a tévhit a CAD korai (autodidakta tanulás és bevezetés) szakaszából ered, és nem szabad megszólni! Éveken keresztül még maguk a szoftverforgalmazók is ezt sugallták :( Kár, hogy mire az üzenet átjutott, a technológia beelőzött.
a bemutatott Zenon projekt TM Jandás Revit szerkezeti modellje
Molnár Balázs (Studió In-Ex) nagyon jó példával jár elöl, éveket töltött Szaúd-Arábiában, és kapcsolatait kihasználva hazahozza a szebbnél szebb munkákat. Nekik is szívesen segítenék...
Legközelebb projekt-koordinációval és beruházás-előkészítéssel, hibakereséssel kapcsolatban is szeretném hallani partnereinket! :D

Az összelopkodott képekhez fűződő jogok a készítőiket illetik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése