2011. 05. 02.

Revit Server mezei gépből

Elsőre engem is megriasztott, hogy a Revit Server rendszerkövetelményei között szerepel, a Windows Server 2008 operációs rendszer. Alap esetben nem is hajlandó máshova települni. Természetesen ez is egyszerűen kijátszható és sokkal szélesebb tábor használhatja a projektszinkronizálás eszközét.
Nem ajánlom, hogy saját munkaállomásodra tedd a helyi szervert. Érdemes egy gépet erre kijelölnöd és egy új Windows 7 x64-et telepítened. Ami a működéshez kell és a Windows Update sem teszi fel minden esetben: IIS v.7; .NET 3.5 SP1. Ezek meglétét könnyen ellenőrizheted a Vezérlőpult / Programok / Windows szolgáltatások ki- és bekapcsolása ablakban. Az IP címedet feltétlenül állítsd fix-re.

A trükk igen egyszerű: Keresd meg az alább kiemelt sort az alapesetben C:\Autodesk\ könyvtárba kicsomagolódott telepítőd Setup.ini fájljában és tegyél az elejére egy macskakörmöt ( ; ). Ezzel az operációs rendszer ellenőrzést kikapcsolod.
#==================== REVIT Server
[REVITSERVER]
BLOCKING_PRODUCTS={F81DBC25-D591-4001-B4DE-1BFD32FE6BC1}
PLATFORM=x64
PRODUCT_NAME=Revit Server
PRODUCT_MESSAGE=RevitSetupRes.dll;503
PREREQUISITE=RevitServerOsVerCheck;DOTNET35SP1
PRODUCT_GROUP=
EULA_PATH=eula
LOG=%tmp%\NLM Install.log
EXE_PATH=%platform%\Tools\RevitServer\RevitServer.msi
UI_SEQUENCE=RevitServerAddressPanel;RevitServerProjectPanel
INSTALL_TYPE=4
IGNORE_FAILURE=NO
Aztán mehet is a telepítés!
Az eredmény pedig:
Ha egy másik irodával, emberrel hosszútávú együttműködést terveztek, állítsatok be egy VPN kapcsolatot a hálózataitok között és használjátok egészséggel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése