2011. 02. 04.

Körvonalak felülírása

Gyakran megesik, hogy munka közben valamit mutatni kell nem feltétlenül hozzáértő megrendelőnek. Ilyenkor persze nincs idő render-elni, fotosop-polni...
Tuningolt nézet
Ilyenkor jól jönnek a Revit beépített nézet tulajdonságai amikkel pár másodper alatt a lenti képből a fenti varázsolható.
Eredeti nézet
A két megjelenítés közötti lépések:
A nézetet tedd át Árnyalás az élek megjelenítésével látványstílusba

A Nézet tulajdonságai között, vagy az Árnyékok számítása eszköz mellől nyisd meg a Grafikus megjelenítési beállítások ablakot




Itt adhatod meg, hogy merről süssön a Nap ebben a nézetben. A lehetetlenségek elkerülésére javaslom, hogy a megszokott "ábgeós" megvilágítások helyett valós földrajzi helyet és időpontot állíts be.

A világos és sötét felületek kontrasztjának beállítása egy kis próbálgatással könnyen kiismerhető.

Környezeti fényelnyeléssel az egyenletesen megvilágított felületeket lehet kicsit élőbbé tenni.

Az Élek csoportban választhatsz a korábban létrehozott vonalstílusokból, ezzel a beállítással a hangsúlyozandó élekkel nem kell többet vesződnöd.

Egyedileg is belepiszkálhatsz az automata felülbírálásba a Vonalas rajz eszköz segítségével. A fenti beállítások alaprajzokban, metszetekben és homlokzatokban is működnek. Azt érdemes szem előtt tartani, hogy a körvonalstílus felülírás nem vonatkozik az elmetszett szerkezetekre, a Vonalas rajz viszont igen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése