2011. 01. 19.

Szabadulás a Munkarészektől

Hivatalosan nem megy :(
Az igény akkor szokott felmerülni, mikor a kiadás előtti nagy-hajrában a főnök mindenkit rátesz egy projektre, így munkarészek születnek, amik a később készülő pl megvalósulási terv készítéskor az egyedül maradt kollégának útban vannak.

Trükk persze van erre is
  • Csinálj mindenből biztonsági másolatot
  • Nyiss egy új projektet
  • Csatold a munkarésztelenítendő projektet az újba
  • Csatold be a frissiben behozott darabot, így csoport lesz belőle (később ez is megszüntethető)
  • Eldöntheted, hogy szükséged van-e szintekre és hálókra:
  • Ne rémülj meg az az alábbi figyelmeztetéstől, a lényege, hogy ha takarékoskodni szeretnél a számítógéped erőforrásaival nem célszerű ugyanazt csoportként és csatolmányként is kezelni, nyugodtan töröld a csatolást...
Azután jön a neheze. Hozd létre s szükséges alaprajzokat, metszeteket, homlokzatokat. Erre a legegyszerűbb, ha az eredeti projektből átmásolod a metszet és homlokzat jeleket, majd ezt tedd meg a nézetekhez tartozó 2D-s elemekkel (jelölésekkel).

Ez az a bizonyos projekttisztítás,
ami kiszedi a fel nem használt,
de betöltött elemeidet
A gyakorlat akkor is így fest, ha két munkarészekkel készült projektet szeretnél összeboronálni. A pikantéria, hogy a beágyazott projekt minden munkarésze az aktuális projekt aktuális munkarészébe zömül, ilyenkor kicsit manuálisan válogatni kell az elemeket. Javasolt a kisebbet a nagyobba beleágyazva próbálkozni egy jól kitakarított ("purgált") projekttel.

1 megjegyzés:

  1. Ez az írás időközben okafogyottá vált, mert a Mentés másként ablakban ki lehet kapcsolni a csoportmunkás jelleget!

    VálaszTörlés